VGIK öser in mål – tvåsiffrigt igen

0

Värnamo GIK spelar strålande ishockey just nu. Gästande Kållered fick göra första målet men sedan var det tigrarna för hela slanten.

Till slut blev det 11–4 men det är fortfarande hård kamp om de fyra slutspelsplatserna då såväl skuggande Kungälv som Ulricehamn och Tibro vann.

VGIK-tränaren Anders Karlsson var egentligen lite nedstämd efter matchen. Inte för segern utan för Kållereds småfula spel mest hela matchen och att domarna inte stävjade det bättre.

– Det är tråkigt när de slår med klubbor efter spelare när pucken inte är i närheten. dessbättre klarade vi oss utan skador, säger Anders.

Även om Kållered tog ledningen var det VGIK so dominerade och hade snabbt vänt till solklar ledning. Killarna verkade riktigt spelsugna och körde för fullt matchen it.

VGIK behövde för övrigt inte storspela då motståndet var lite för svagt.

Succékedjan på sistone med Pierré Nilsson-Grans, Joakim Rosén och Henning Grans var bra men igen riktigt lika bra som i söndags. Nog mest beroende på att Pierre varit sjuk i veckan och tvingades utgå mitt i matchen.

I stället var det formationen med Ted Nilsson, Marcus Bengtsson och Erik Lidqvist som visade vägen. Även lirare som Kalle Berggren och Alexander Heiel var på härligt spelhumör.

I tabellen är det närmast status quo då övriga lag kring slutspelsstrecket vann.

På söndag väntar serietvåan Trollhättan borta, en match som börjar på den udda tiden 14.00.

LÄMNA ETT SVAR