Höstsimiaden gav guldregn

0

När Höstsimiaden för södra Småland avgjordes i Kalmar i helgen visade Värnamos simmare framfötterna: 16 guld, stora simtekniska framsteg och personliga rekord för samtliga VSS-simmare samt inte minst tre åldersklassrekord är facit.

– Höstsimiaden blev för Värnamo Simsällskap ett bevis på hur tävlingsidrott är när den är som bäst för barn- och ungdomar. De skrattar mycket tillsammans, stora personliga framgångar och snabba simningar både individuellt och i lagkapp, säger ungdomstränare Niclas Stensson stolt efter helgens simtävlingar i Kalmar.

Det var många som tog ett stort kliv framåt i sin utveckling i helgen. Men bäst lyckades Nina Mirkhan som åkte hem med inte mindre än fem guld individuellt, tre guld i lag, ett brons individuellt och dessutom slog tre av simsällskapets åldersklassrekord. Åldersklassrekorden (flickor 10 år och yngre) kom på 50 och 100 frisim samt på 50 ryggsim.

Det var en mycket lyckosam helg för Värnamosimmarna. Alla åkte hem med personliga rekord. Totalt blev det 42 medaljer och 20 placeringar på plats 4–6. Värda att nämnas här är också är Linnea Forsberg och Alice Svensson som tävlar för första gången utanför Värnamo på denna stora ungdomstävling för Södra Småland och gör det med sådant lugn. Höstsimiaden är en tävling som avgörs i 16 regioner i Sverige, var av södra Småland, där Värnamo tävlar, är en.

De simmare som fick stå överst på prispallen, utöver Nina Mirkan, i sina åldersklasser var Hugo Ringblom (5 guld, 1 silver), Vincent Nyberg (4 guld, 3 silver) och Jennifer Jingmark (1 guld, 1 silver, 1 brons), samt Iwa Jancic, Carl Thelin, Gustav Ringblom, Anton Bäckman, Pavle Skoric, Jonathan Thelin och tränaren Noah Svensson (alla med var sitt lagguld).

Övriga individuella medaljer simmades hem av Anton Bäckman (1 silver, 2 brons), Hilma Ihreborn (3 brons), Emelia Janson (2 silver, 3 brons), Mara Nichitelea (3 silver, 1 brons), Felicia Nyberg (2 brons), Jonathan Thelin (1 brons)

Vidare fick följande duktiga simmare med sig medaljer för placering fyra till 6. Iwa Jancic, Pavle Skoric och Ella Stensson som alla slagit stora personliga rekord under helgens simningar.

– Extra roligt en sådan här helg är att se hur alla simmare kämpar extra mycket för varandra i lagkapperna. Så bra att de tog med sig 4 guld och 1 silver med hem, säger Niclas Stensson.

Nu laddar Värnamo Simsällskap för nästa helg som är klubbens med intensiva under hela året. Erik Stensson simmar riksfinal i Svenska ungdomsmästernskapen i Jönköping, flera simmare tävlar på en stor ungdomstävling i Göteborg, knattesimmare tävlar i Ljungby och inte minst VSS drygt 200 barn i simundervisningen har avslutning.

LÄMNA ETT SVAR