Hembrännare ertappades av polisen

2

Det blev ingen hemgjord julsprit för en Gnosjöbo. Polisen ertappade nämligen i fredags en hembrännare i 60-års åldern i Gnosjö kommun. Vid tillslaget kunde polisen bland annat konfiskera 200 liter mäsk. Tillslaget gjordes i mannens bostad. Förutom mäsken så beslagtog också mannens hembränningsapparat. Mannen förhördes men släpptes senare. Mannen är nu misstänkt för att ha tillverkat egen sprit, det vill säga brott mot alkohollagstiftningen.

200 liter mäsk omhäntertogs av polisen. Tillräckligt för att producera 40-50 liter starksprit.
200 liter mäsk omhäntertogs av polisen. Tillräckligt för att producera 40-50 liter starksprit.

2 KOMMENTARER

  1. Jag tycker detta är så konstigt nuförtiden, hur levde man på förr i tiden och då var det knappt problem när det gäller alkohol. Tycker detta är konstigt att vanliga människor inte får göra som de vill i sina egna hem. Lagen är absurd men det är klart när man tänker på vem som skapade Systembolaget så förstår man det också. Är 100 % säker att inom politikers egna släktingar runt om i landet så finns det folk som tillverkar men de syns inte till. Ändra på lagen och låt folket leva ett hederligt liv. Tycker bara att detta är så bedrövligt att hålla på så här. Det finns mycket bättre jobb för polisen än att ta tips från folket om detta. Detta är inte kriminellt enligt min åsikt, är det för eget bruk så tycker jag att de ska få göra det. Hur är det med folk som åker till Tyskland 2-3 ggr i veckan för att hålla sina kranar runt om i kommunen med öl vin och sprit? Där borde ni sätta stopp och inte hålla på med folk som vill och skapar något för sig själva. Det finns 10 personer i Värnamo som säljer sprit och allt kommer från Tyskland och det tycker jag är större skattebrott än en ynka privatperson.

LÄMNA ETT SVAR