Vill sänka avgiften på vårdcentralen

0

I morgon presenterar Socialdemokraterna sitt budgetförslag för regionen. Man flaggar redan för nu för ett förslag: att sänka patientavgiften vid besök på vårdcentralen med en hundralapp.

Marcis Eskdahl, (S) reigonråd
Marcis Eskdahl, (S) reigonråd

– Vi vill göra det billigare att besöka sjukvården i Jönköpings län. Därför föreslår vi en sänkning av patientavgifterna till 150 kronor per besök på vårdcentralen i vår budget till Region Jönköpings län, säger regionrådet Marcus Eskdahl (S).

– Vi ser att det är viktigt att ha låga avgifter inom hälso- och sjukvården. Det ger en mer rättvis vård. Sjukvården ska vara till för alla. I Jönköpings län ska vi vara bland de främsta när det gäller vårdkvalitet, men inte när det gäller att ha högst patientavgifter i landet.

LÄMNA ETT SVAR