Kvalspöket närmar sig

0

För tredje matchen i rad förlorade IFK Värnamo och av de senaste fem matcherna har fyra förlorats. Samtidigt plockar lagen i botten poäng och kvalspöket närmar sig oroväckande.

Kvällens match mot Åtvidaberg slutade 1–3 och går inte att bortförklara. Östgötarna var bättre, vårdade bollen avsevärt förnämligare, fann varandra mer vilket skapade tillräckligt med chanser för att ta en säker seger.

IFK är inte alls på topp, vilket präglat hösten. Och, när segrar uteblir stärks naturligtvis inte självförtroendet. Stundtals var det bra spel av de vit-blå men i stort slogs – eller slarvades – alldeles för många passningar bort.

Kanske skulle IFK haft en straff vid ställningen 1–2. Någon straff fick man inte och strax senare kom 1–3. Mer eller mindre spiken.

Kommande söndag väntar en ny svår och ännu mer viktig match, Syrianska borta. Puh…..

Pär Cederqvist fick pris som bäste hemmaspelare och det var helt okej. Men, egentligen var det ingen som höjde sig över mängden i IFK.

– PC var vår bäste spelare. Han jobbade hårt och i övrigt vill man så mycket, men får inte ut det, säger tränaren Jörgen Petersson.

• Hur summerar du matchen?

– Kändes som att den kunde slutat hur som helst. Åtvid började bäst, vi kom in i matchen. Sedan var vi tafatta vid första målet och vid andra fick deras Jakobsson promenera fram och skjuta alldeles för billigt.

• Och, så blev det 1–3 också:

– Ja, då blev uppförsbacken för stor. Viljan fanns där, men vi lyckades inte skapa chanserna. Nej, det var en tuff förlust.

Jörgen blev påmind om att nu väntar Syrianska i nästa match.

– Det är bara några minuter sedan denna matchen tog slut. Men, det är klart att vi kan slå dem Vi har bara nollat mot två lag, Ljungskile och så nu Åtvidaberg.

Denna söndag gick alla resultat emot IFK. Först och främst egen förlust sedan att Assyriska slog Trelleborg, att Ljungskile vann borta mot Frej och att Syrianska tog en poäng mot tvåan Athletic.

Foto: Peter Magnusson

LÄMNA ETT SVAR