Malin invald i förnyargrupp inom M

0
Malin Wengholm (m)
Malin Wengholm (m)

Malin Wengholm, ordförande i styrelsen för Region Jönköpings län, har blivit invald i Moderaternas nationella reformgrupp och ska vara med och förnya Moderaternas politik.

I dag presenterade Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra på en presskonferens fem nya reformgrupper som ska utveckla Moderaternas politik inför valet 2018. De grupperna är ”Ansvar för ekonomin med minskade bidragskostnader”, ”En trygg gemensam välfärd med nolltolerans mot dåliga skolor”, ”Arbete och ansträngning ska alltid löna sig”, ”Tillväxt i hela Sverige” och ”Trygghet att lita på”.

Malin Wengholm från Region Jönköpings län kommer att delta i reformgruppen ”Ansvar för ekonomin med minskade bidragskostnader” som leds av Ulf Kristersson, moderaternas ekonomisk-politisk talesperson och vice ordförande i Finansutskottet.

– Vår ekonomiska politik tar sin utgångspunkt i principen om att göra rätt för sig. Att arbete och ansträngningar alltid ska löna sig. Vi tror att kraften att göra något bra med sitt liv finns hos oss alla. Därför ska vår ekonomiska politik också möjliggöra för stärkt social rörlighet i Sverige. Barn och unga ska inte behöva riskera fortsatt utanförskap på grund av deras föräldrars livssituation, säger Malin Wengholm.

– Sverige står både på kort och längre sikt inför viktiga ekonomisk-politiska vägval. Vårt arbete ska ta sikte på hur vi rustar Sverige både finansiellt och med genomtänkta reformer för att såväl klara av nästa kris som att hållbart finansiera svensk välfärd. En central del är att kvalificering till bidrag och sociala förmåner, via jobb eller permanent bosättning, ska vara en vägledande princip, säger Ulf Kristersson.

LÄMNA ETT SVAR