Thomas ser fram emot ny färdriktning

0
Johanna Haraldsson, Thomas Strand, Peter Persson och Helene Petersson, fyra S-ledamöter från länet vid riksdagens öppnande.
Johanna Haraldsson, Thomas Strand, Peter Persson och Helene Petersson, fyra S-ledamöter från länet vid riksdagens öppnande.

Under tisdagen läste statsminister Stefan Löfven (S) upp regeringsförklaringen i samband med riksmötets öppnande. Det var starten på höstens arbete i riksdagen.

– Vi har bytt färdriktning för Sverige, och jag ser fram emot höstens arbete, säger riksdagsledamoten Thomas Strand (S) från Vaggeryd.

I regeringsförklaringen gjorde statsminister Stefan Löfven klart att samhällsbygget tar sikte på framtiden. Bland annat betonade han att den fulla sysselsättningens del, tillsammans med ekonomisk tillväxt och social och ekologisk hållbarhet, i att kommande generationer ska få ett bra liv.

– Sverige är på väg åt rätt håll. Vi har en stabil ekonomi och arbetslösheten minskar. Det visar att regeringen har kontroll. Samtidigt har vi gått in på en ny väg där skattesänkningar har bytts mot välfärdssatsningar. Jag tycker att statsministerns regeringsförklaring låg i linje med den nya färdriktningen, och han annonserade offensiva satsningar som kommer bygga Sverige starkt och utveckla den svenska modellen, säger Thomas Strand.

Under föregående höst var det mycket tal om ifall de borgerliga partierna skulle fälla regeringen med stöd av SD, men i höst tror Strand att det blir lugnare.

– Jag tror inget parti vill gå till nyval nu, så det hotet finns inte. Däremot tror jag att de borgerliga partierna kommer att göra allt för att göra det så svårt som möjligt för oss. Det vi ser nu är en mobilisering mot valrörelsen 2018.

En höjdpunkt i höstens arbete är för Thomas Strand när forskningspropositionen presenteras i november.

– Jag har ett särskilt fokus på forskningsfrågor och utifrån det perspektivet är forskningspropositionen väldigt viktigt. Den kommer att stärka Sverige som en kunskaps- och kompetensnation där samverkan mellan akademi, offentlig sektor och näringsliv är stark. Sedan vill jag se att svensk skola utvecklas i rätt riktning och där tror jag att den nya ministern Anna Ekström blir en viktig byggsten.

LÄMNA ETT SVAR