Deltar i nationell konferens

0

Anställda vid exempelvis sjukhuset i Värnamo har fått möjlighet att anmäla sig till en nationell konferens som hålls 7–8 september i Jönköping.

För trettonde året arrangerar Region Jönköpings län den nationella konferensen Utvecklingskraft. Hälso-, sjuk- och tandvårdens medarbetare från hela Sverige samlas för att lära av varandra och låta sig inspireras. Årets tema är ”Bättre liv och välfärd för ALLA”.

Under Utvecklingskraft presenteras omkring 60 olika förbättringsarbeten i seminarier och på postrar.

Ur programmet:
Maureen Bisognano från Institute for Healthcare Improvement i USA sätter fokus på patientens och individens betydelse för ett gott resultat. Statssekreterare Agneta Karlsson, Socialdepartementet, talar om regeringens syn på jämlik vård. Författaren och läkaren Karin Wahlberg berättar om sina olika roller i förhållande till cancer; som patient först och främst, men även som ”medicinsk expert” och professionell berättare.

Andra dagen inleds med frågan om det moderna ledarskapet och en föreläsning av Gregory Golding, chef för Arbetsförmedlingen i Jönköping. Susanne Rolfner, som arbetar med förslag till nationell kvalitetsplan för äldreomsorgen, talar om äldre och psykisk ohälsa. Sist ut är musikläraren Marie Winald Karlström som nu arbetar som personlig assistent till sonen Jesper. Hon berättar om hur det är att vara modig nog att leva.
Bäst på att bli bättre

Temat är en mycket aktuell utmaning för alla som arbetar i Region Jönköpings län, säger utvecklingsdirektör Göran Henriks.

– Jämlik hälsa och bästa möjliga service till alla i länet utmanar vårdens verksamheter och arbete. För att lyckas behöver vi fortsätta vårt utvecklingsarbete och vara bäst på att bli bättre.

Regiondirektör Agneta Jansmyr lyfter fram Utvecklingskraft som en viktig mötesplats för att dela med sig och lära av varandra från olika delar av Sverige:

– För våra egna medarbetare ger det både möjlighet att stolt berätta om utveckling i sin verksamhet och att lära och inspireras av andra.

LÄMNA ETT SVAR