Västboås vann över Bosna

0

Västboås vann något överraskande över Bosna med 2–1 (1–1).

Johan Berg är målvakt i laget från Ås men även tränare. Han verkar ha fått igång killarna ordentlgt och själv är Johan minst sagt stabil i målet.

Martin ”Groggen” Strand anförde Västboås genom en mycket fin frispark direkt i mål från 5–6 meter utanför straffområdeslinjen. Bollen satt rakt upp i krysset. Ett riktigt klassmål med bara tolv minuter spelat.

Efter 33 minuter kvitterade Bosna på en minst sagt tveksamt dömd straff som Dennis Bilanovic gjorde mål på:

– Han lurade mig att gå åt ena hållet och satte bollen mitt i mål, noterar Johan Berg.

Västboås hade flera målchanser. Bästa läget förutom målet var ett skott från Viktor Segeflo som tog i ribba och stolpe, men gick aldrig i mål.

I andra halvlek hade Bosna en ny straffsituation men denna gången blåste inte domaren. Johan Berg säger att det nog skulle varit straff.
– lite kompensation, kommenterar han.

Det var i ställ Västboås som fick straff sedan Johan Rodin blivit fälld. det var efter 70 minuter och Erik Larsson gjorde 2–1.

Västboås satte in lite pigga spelare och faktum var att topplaget Bosna hade svårt att komma till bra anfall. Hemmalaget kunde ganska säkert hålla undan till en trepoängare.

Bosna fick för övrigt spela matchens sista 20 minuter med en man mindre på grund av utvisning. Ytterligare tre av lagets spelare fick varningar mot ingen för hemmalaget.

Extra plus i dag till Martin Strand och Andreas Gustavsson.

– Men jag vill rosa hela laget för den fina insatsen, säger Johan Berg.