WIK slog BLIK – igen

0

Det var derby på Vaggeryds IP i eftermiddag då WIK gästades av Bredaryd Lanna IK. Ett lag som tycks passa Waggeryd som handen i handsken.

I våras vann WIK på Rocknevallen med 4–1 och i dag blev det 5–2 (2–1). Totalt därmed 9–3 till de vit-blå lirarna.

– Men, skillnaden var inte alls så stor och vi fick göra en arbetsinsats av jätteformat, säger WIK:s tränare Torbjörn Isaksson.

– Att Waggeryd vann var rättvist, men 5–2 var för stora siffror, tycker BLIK-ledaren Göran Friberg, och förklarar varför:

– Vi gav dem för stora utrymme och bjöd på för enkla mål. Vårt spel i mittförsvaret var för dligt.

Det dröjde 20 minuter innan målkavalkaden inleddes. På Sebastian Anderssons hörna nickade Robert Glavas in 1–0.

Första halvleks slutminuter blev dramatiska. WIK lyckades inte rensa undan bollen utan William Lann kvitterade i minut 41.

– Men, vi replikerade i 43:e  då Sebastian Andersson fick fram en tå på Viktor Forsmans djupledsboll. Det var förstås att gå till pausvila i ledning, myste Isaksson.

BLIK fick nytt hopp

BLIK, med tre raka höstvinster på totalt 11–2, ger sig inte så lätt och hopp om poäng steg i 63:e minuten. Då var det kvitterat genom Oskar Broberg.

– Än en gång lyckades vi inte rensa undan bollen, konstaterade WIK-tränaren.

Men, han fick anledning att glädjas igen.

Robert Glavas spelade vidare till Joel Storck som med bredsida slog in 3–2. Det skedde i 68:e minuten. Och, i 77:e var det dags för 4–2.

– Sasa Milojevic tog ned bollen på bröstet, vände runt och lyrade på volley bollen över BLIK:s målvakt.

En inhoppare fick nöjet att punktera matchen, nämligen Jonathan Johansson från WIK:s P16-lag.

– På en hörna drog Jonathan till på volley och det var extra kul. När jag en gång i tiden spelade i WIK gjorde jag det tillsammans med Jonathans pappa Tomas.

Waggeryd kunde kvittera ut tre rättvisa och värdefulla poäng och smet på kuppen förbi Bredaryd.

– Ja, vi är väl två poäng före, men har svåra matcher kvar. Nästa match är mot serieledande Råslätt borta och sedan har vi kvar både Värnamo Södra och Habo, varnar Isaksson.

Noteras ska att även Bredaryd har topplag kvar på sin meny.

Högerbacken Dennis Andersson och mittfältaren Jonas Axelsson Blad var gästernas främsta medan Isaksson hyllade hela sitt gäng med extra plus för Sebastian Holmström och Anders Åkerhag i försvaret samt Sasa Milojevic på mitten.

– Försvarsspelet grundlade offensiva attacker som innebar att vi skapade chanserna, avrundade Isaksson.

LÄMNA ETT SVAR