Lastbilsmässan visar krafterna

0

Första dagen på Elmia lastbilsmässa gick i dag av stapeln i jönköping. Mässan pågår till och med lördag och förväntas lockat uppåt 40 000 besökare. Mässan lockar huvudsakligen arbetsgivare och arbetstagare inom åkeribranschen och även återförsäljare med verksamhet inom transportsektorn. På mässan finns utställningar, uppvisningar, föreläsningar och diskussioner, tävlingar och mycket spännande att se.

På plats i utomhusområdet fanns även PLS och Sala Kaross från Rydaholm. Företaget är en sammanslagning av PLS Flak & Skåp och Sala Kaross och har funnits i ungefär 70 år. Ett lag på sex personer är som de brukar på plats under mässan där de visar upp sina produkter. Företaget konstruerar och reparerar påbyggnader för lastbilar och i enlighet med utvecklingen ligger det stort fokus på bränsleeffektivisering.
– Vi samarbetar bland annat med Linköpingsuniversitet för att hitta nya aluminiumprofiler för att göra ekipagen så lätta och stabila som mjöligt.
På mässan låter man de potentiella kunderna se och undersöka deras produkter och berättar gärna om hur produkterna kan anpassas till just deras behov. Och att vara med på mässan är ett måste för att visa upp sig och knyta kontakter.

Mässan fortsätter och många utställare hoppas på fler besökare under dagarna och det fina vädret hoppas locka många.

 

LÄMNA ETT SVAR