Knapp seger för Horda över IFK Gislaved

0

Horda AIK tog tre värdefulla poäng i tätstriden i fotbollssexan genom 1–0 mot IFK Gislaved.
På papperet var Horda klar favorit, inte minst med tanke på att man inför matchen hade tio raka segrar. Men i kväll var laget nära att segra ihjäl sig. Man fick verkligen kämpa för att ta en trepoängare.

– Det är många år sedan vi var serieledare i sexan, tror det var senast 2003, säger Hordas ordförande Torsten Lindberg.

Han och övriga kunde pusta ut när slutsignalen gick. Visst spelade Horda den bästa fotbollen och hade fler målchanser, men gästerna var också bra. De hade ett antal kvitteringschanser men Horda höll undan.

Bäst på plan var nog ändå Gislaveds målvakt Magnus Älmqvist som svarade för flera fina räddningar. Enda bollen ha släppte förbi sig kom ett par minuter före pausvilan när Adnan Muratovic gjorde 1–0.

I andr halvlek hade IFK Gislaved en boll i mål, trodde man. Men backen Henric Annmo lyckades rädda bollen på mållinjen, tyckte domaren. Gästerna ansåg att bollen var över mållinjen.

Horda saknade sin skyttekung Franjo Misic men han är med igen till kommande seriefinalen.

Lite extra plus till Kenan Arslanovic, Henric Annmo och Adnan Muratovic.

– Nu ser vi fram emot matchen mot Dannäs/Hånger och hoppas att matchen flyttas från Dannäs till Hånger, säger Torsten Lindberg.

Omklädningsrum, servering på plats med mera tycker han är viktigt när det förmodas komma många till seriefinalen.

Text: Per Bunnstad