Ronald debatterar parken

17
Golf är kul
Golf är kul

Ronald Fasth debatterar bristande underhåll med mera av Folkets Park i Värnamo:

Inför parkens 100-års jubileum gjorde Värnamo kommun en behövlig markupprustning av parken asfalten togs bort och ersattes med grus, som skulle vara nästan lika bra, med det är det inte.

När det regnar spolas sanden åt olika håll, sjöar bildas på grund av regnet sköljer ner sanden i dagvattenbrunn, stora fåror och hålor bildas.

Varför ses inte detta till? Det måste väl vara parkförvaltning uppgift.

Golfbanan helrenoverades för ett antal år sedan. Nu är det dags igen. Jag kan inte förstå hur man kan ta betalt av spelarna när banorna är helt kass på sina ställen. Sargar ruttna, mattorna lossnade. Underlaget gungigt på vissa ställen med mera.

En stor eloge till dem som utan ersättning lägger ner många timmar av sin fritid för att få det hela att fungera. även till den outbildade ”vaktmästaren” som gör så gott han kan med de få medel han har att röra sig med.

Jag anser att pengar skall tillsättas för att få parken att resa sig, det handlar inte om stora pengar i det hela. kommunen har ju råd till mycket annat.

Något som också behövs är en inhägnad av parken. Det är inte alls vackert att sätta upp ett byggstaket när det är arrangemang och uthyrningar som kräver sådant.

Att det finns behov av en nöjespark i Värnamo märks bland annat vid Nostalgidagar, Barnens dag, loppis samt många andra program och uthyrningar.

Man skall inte riva utan restaurera sådant som är över 100 år, det är antikt och skall bevaras.

Ronald Fasth, med över 50 års erfarenhet i parken.

Ronald Fasth var funktionär vid fiskdammen
Ronald Fasth var funktionär vid fiskdammen

17 KOMMENTARER

 1. Varför har det gått så långt med bristande underhåll av parken? Har styftelse saknat en underhållsplan under alla dessa år?
  Staket runt parken avskärmar den från allmänhet då blir den inte en spontanlekplats.
  I dagens läge, dagens skick och med samma omoderna tankesätt uppfyller inte parken dagens behov. Parken behöver idag vara en öppen modern samlingsplats med nya idéer och vara en folketspark i tiden.

 2. När Gummifabriken blir färdig så behövs inte folkparken längre. Gummifabriken ligger ju centralt. Då kan man ta folkparkstomten till att bygga trygghetsboende som passar bra nära intill Linneberg.

 3. Det är kommunen som äger och ska underhålla fastigheten. Det är Värnamo kommun som saknar underhållsplan. Det är Värnamo kommun som hushåller uruselt med skattebetalarnas pengar!

 4. Vad det gäller inhägnad av parken menar jag inte att stänga av parken, det är när det är arrangemang som man kan stänga
  av vissa delar vid det tillfället.
  Sedan tala om för mig hur gummifabriken kan ersätta Folkets park. Vet du inte vad fabriken kommer att användas till?

 5. Jag vet inte hur insatt grannen är om att parken skall rivas. Vi får hoppas att han inte har rätt. Som sagt var, man river inte vårt äldsta kulturmonument .

 6. Ronald, du vet mycket väl att det är därför underhållet har upphört. Det är nya tider nu när vi satsar allt på Gummifabriken. Det blir bra med trygghetsboende för de äldre. De får bo där och minnas.

 7. Det finns inga beslut alls om framtiden för parken mer än att den ska leva vidare som hittills. Gummifabriken är visserligen ett svart hål men det påverkar ändå inte. Trygghetsboende finns det säkert fortsatt utrymme för i stan. Sen behövs det oaser som just parken. Tack Fasth, Stockhaus om alla ni andra som kämpar på. Såna som ni behövs

 8. Rätt, det finns inga beslut om underhåll. Apladalen är en underbar oas och där kan pengarna användas bl.a.till ny entré. Ligger centralt och är välkänd i hela världen. Folkparken är inte så känd och uppskattad. Man kan inte ha stora kostnader med skattemedel bara för några stycken. Satsa på Gummifabriken och Apladalen så blir det bra.

 9. Frågan är hur stora kostnader som ligger i ett vettigt underhåll av parken. Vad skulle det kosta att sätta upp ett riktigt staket runt denna, permanent. Gärna i smide! Hur många vistas där per år? Gör om parken till vad den var i min ungdom. Visst var det folk där varje fredag! Apladalen är fin och skall inte ställas mot parken. Kultur skall få kosta och skippa dessa jäkla konstverk i rondeller och annat så räcker nog pengar till både ock!

 10. Folketspark är historia. Den tiden är förbi och parken kan inte bli den var en gång i tiden. Ingen kommer dit varje fredag. Den har inte heller historiska värde att den bevaras i dagens form. Byggnader skulle man kanske flytta till Appladalen och i den miljön kan de kanske ha något större värde.
  Ni som pratar Gummifabriken förstår egentligen inte dagens och framtidens behov. Bakåtsträvare som kritiserade studentbostäder eller Vandalorum letar ständigt efter ämnet för sin obefogad kritik.

 11. 2016
  Tror fasiken det inte är folk i parken på fredagskvällar. Ordna musik. 18 årsgräns och pub o dans så kan vi debattera sen.
  Då får du nog vika ner dig!!!

 12. Tänk dig Ronald ett trygghetsboende i gamla parken för dig och Lennart och sedan, när tiden är mogen, oss andra. Vilken Nostalgi! Så riv skräpet och städa upp och bygg nu.

 13. Nog kommer du att behöva ett trygghetsboende, men vet inte var`?
  Kanske skräpet skall ligga över dig?
  Jag vill nog behålla det som det är!
  Du får väl vila under en gammal soptipp.
  Varför inte rusta upp det som finns!
  Vad har ungdomarna för plats idag?
  Låt de få bestämma mera! Dans pup på Helgerna!!!!

LÄMNA ETT SVAR