Lindas dröm blev krossad

1

Linda Deltin från Värnamo presenterar en insändare där hon berättar om hur hennes dröm blev krossad i samband med antagningsbeskeden till gymnasiet.

Värnamo kommun krossade min dröm

Nu har alla fått sina antagningsbesked till gymnasiet och så har även jag. Några blir glada över att ha kommit in på linjen de valt, andra ledsna över att ha saknat den sista lilla poängen till sitt förstahandsval. Jag hör inte till någon av dessa grupper. Mina poäng räckte gott och väl för linjen jag sökte, djurpark på en skola i Norrköping. Där skulle jag få möjlighet att få den utbildning jag vill och kan komma att behöva för att få arbeta med exotiska och marina djur i djurparksmiljö och på det sättet få en fot in i den världen. Trots detta antogs jag inte.

Varför kanske du undrar?

Jo, kommunen har ett samarbete med en skola som kan ge mig en utbildning inom djurvård där främsta fokuset är zoohandel, men det är en viss skillnad på hästar, hundar och katter och på exotiska och marina djur som elefanter, giraffer och delfiner. Det tycker i alla fall jag.

Mitt gymnasieval har inte varit som många andras. Sedan i våras när jag fick beskedet att jag inte skulle få ansöka på mina poäng och istället tas in i andra-hand har jag fått så mycket hjälp av både min SYV och andra som står mig nära för att lösa min situation. De har gjort allt för att få kommunen att ändra sitt beslut om att djurvård kan anses likvärdigt med djurparkslinjen jag vill gå. Då detta beslut inte ens handlade om att det skulle bli dyrare för kommunen att låta mig studera i Norrköping ser åtminstone inte jag någon anledning till att inte stötta mig istället för att sätta stopp för min dröm.

Nu är antagningarna klara och det må vara kört för mig, jag fick inte igenom min överklagan och blev istället antagen till mitt andrahandsval. Det finns inte mycket jag kan göra nu för att ändra detta men däremot hoppas jag att kommunen ser över sina beslut och istället för att krossa drömmar, försöker hjälpa till så gott de kan för att ungdomar ska kunna se en ljus framtid.

Linda Deltin, Värnamo

Linda Deltin
Linda Deltin

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR