Förlust för IFK U21 trots bra spel

0

IFK Värnamo U21 hemmaförlorade med 0–1 mot Trelleborg.

Trots förlusten var det en stark insats av IFK och särskilt i andra halvlek. 0–1 kan knappast sägas vara ett resultat av vad som hände på planen. I första halvlek var Trelleborg något bättre och målet kom då genom ett sologenombrott efter 28 minuter.

I andra halvlek var IFK klart bättre på det mesta förutom att man misslyckades med det allra viktigaste: att göra mål. Victor Palmquist och Ellis Culum skapade stor oro i gästernas försvar men lyckades inte med det där allra sista. Ellis hade för övrigt redan i första halvlek ett par fina nickar som dock inte resulterade i mål.

– Vi var aggressiva och vann mycket boll i andra halvlek. Vi var också väldigt tajta bakåt och släppte inte till mycket, noterar IFK-tränaren Tony Johansson.

Trots hemmadominansen kunde Trelleborg resa hem med tre poäng.

IFK-målvakten Filip Eriksson hörde till de bättre i laget och förutom tidigare nämnda anfallare var även Felix Wieslander och Kevin Karlsson Simola duktiga.

– Vi hade ett rekordungt U21 i dag men 14 av 16 spelare födda 1997–1999, alltså bara 17–19 år, säger Tony Johansson.