Per bloggar: Jag gillar lammkött

1

Det som inte tycker om sexistiska inlägg kan direkt sluta läsa nu. Bara en uppmaning, gå inte vidare till det jag skriver om nu.

Rubriken talar alltså om lammkött. Om alla förstår att jag är man, 64 år och inte tittar i backen när det går en snygg kvinna förbi så vet ni vad ni har mig. Det betyder inte att äldre kvinnor är ointressanta bara för det.
Skönhet finns både utombords och inombords.

Skönhet är dessbättre olika för var och en av oss. För mig är skönhet en vacker tavla, ett fotbollsmål som är lite speciellt, ett brev som sätter fantasin i rörelse, en kvinna med det där lilla extra (OBS! Jag är gift – om ni nu trodde annat – och har en fantastisk hustru.)

Skönhet kan vara den där specialla byggnaden som får en att bara rysa, det där idrottsminnet som gör att man får stålpäls

Men det där med lammkött då? Är han en sexgalning den där journalisten? Tittar han på småflickor?

I fredags kväll tog jag verkligen tag i det där med lammkött. Frun hade varit snäll nog att fixa fram det så jag slapp att gå ut o jaga.

Nu var allt klappat och klart. Jag kunde gripa mig an lammköttet. Smakade på det och det var ljuvligt ända in i benmärgen.
Visst har jag smakat lammkött många gånger tidigare men det här var något speciellt. Nästan jämbördigt med allt kött och annat som serverade vid ett tio dagar långt besök på Island: lamm, val, häst…

Så det där med att bli vegetarian. Nja, står nog över det i ytterligare några veckor. Vi har ju en lång grillsäsong framför oss.

Lammkött
Lammkött

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR