Debatt: Det går bra för Sverige

0

Kari Parman debatterar om att det går bra för Sverige.

Socialdemokratin gör skillnad

Trots domedagsprofetior och myten om ett Sverige i sönderfall som framförs av Sverigedemokrater och allianspartiernas företrädare går det bra för Sverige. Sverige har högst sysselsättningsgrad i hela EU och arbetslösheten fortsätter att sjunka kraftigt. Tack vare det gynnsamma företagsklimatet underlättas exportföretagens arbete och framtiden ser ljus ut.

Arbetet med att avskaffa skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare pågår och redan i år jämställs skatten mellan de med lägsta pensionerna och löntagarna med samma inkomst. Från och med den första januari 2016 blev receptbelagda läkemedel gratis för alla barn och ungdomar under 18 år och den 4 februari beslutade regeringen att införa ett bidrag för kostnaden för glasögon eller kontaktlinser för barn och unga upp till 19 år för att jämna ut hälsoskillnaderna mellan olika socioekonomiska grupper i samhället.

Vi vet att en rättvis värld är möjlig och vi tar strid för den svenska modellen. Dvs en arbetsmarknad där anställningstrygghet stärks med kollektivavtal. Där ingen ska behöva rea ut sin arbetskraft för att få ett jobb och där alla har en bra arbetsmiljö.

För att skapa långsiktiga planeringsförutsättningar för kommuner och landsting har den Socialdemokratiska regeringen beslutat dela ut 10 miljarder till för att nyanställa i vården och omsorgen. Det finns all anledning till att känna framtidstro nu när klyftorna åter börjar minska och kampen för ett jämlikt  samhälle går vidare.

På det lokala planet i  Gnosjö har vi tack vare pålästa och kunniga Socialdemokratiska politiker lyckats jaga i väg ett oseriöst bemanningsbolag och tack vare 17 miljoner i välfärds pengar från den Socialdemokratiska regeringen ger vi förutsättningar för den styrande minoriteten i Gnosjö att få bättre ordning på ekonomin.

Kampen för ett rättvist samhälle för alla går vidare och trots alla domedagsprofetior går Sveriges ekonomi på högfart. Nu skall vi bara få igång byggandet av bostäder i Gnosjö och i hela landet. Socialdemokratin gör skillnad både nu och i framtiden.

Kari Parman, ordförande Socialdemokraterna i Gnosjö

Fotnot: Debattinlägg och insändare skickas till redaktionen@vmo.nu eller info@gamla2016.skillingaryd.nu

LÄMNA ETT SVAR