Att ha Merkurius som arbetsplats

0

I dag har många riktat blickarna mot skyn för att se Merkurius men för mig är det vardagsmat. Jag har i över 20 år haft Merkurius som min arbetsplats.

Faktum är att jag för första gången tog landning på Merkurius var 1962. Här bodde nämligen en av klasskompisarna, Lars-Håkan. Det här var alltså i rymdålderns vagga. Sputnik sköts upp 1957 och den första människan i rymden blev Gagarin för i dagarna 55 år sedan.

I dag försökte man över stora delar av landet föreviga Merkurius passage över solen. Jag tittade upp en gång men bländades inte av detta. Jag är alldeles för van vid Merkurius.

Så jag tog en egen bild på Merkurius som varit min arbetsplats sedan mitten av 1990-talet och som nog blir det några år till.

Låt vara att Merkurius finns i Skillingaryd men här trivs vi med att även ha Saturnus, Jupiter och Venus som närmsta grannar. Jupiter finns alldeles intill och här bor exempelvis Linus, en annan kompis.

Fast jag har länge undrat över varför jag inte ser alla Jupiters månar. Tror mig dock ha löst det hos Jonssons Konditori, men det är så långsökt så det får vi ta en annan gång.

Fortsatt fin måndag hälsar

Mr Kurius

Merkurius, kvarter vid torget i Skillingaryd
Merkurius, kvarter vid torget i Skillingaryd

LÄMNA ETT SVAR