WIK-förlust mot tippat topplag

0

Waggeryd kammade noll i seriepremiären i elitfyran. Tippade topplaget Haga vann på Råslätts konstgräs med 2–0.

Waggeryd saknade inte möjligheter att få det första viktiga målet i matchen. Men istället blev det så att hemmalaget avgjorde matchen redan före paus.

– Jag vill inte förringa Hagas seger. Men båda målen var egentligen onödiga,  möjligen var det  premiärnerverna som spelade in. Helt klart är det så att vi inte kom upp i den nivå vi brukar hålla. Vi har mer att ge,  summerade WIK-tränaren Torbjörn Isaksson.

Efter paus hade såväl Joel Storck som Edvin Forsman var sin god målchans men utan att nollan spräcktes.

Nye unge och reslige  mittbacken Jonatan Storck var klart bäst i WIK. Han tog hand om allt i luften och lite till. Edvin Forsmans gedigna slit gav också en extra blomma.

Det har varit en bekymmersam säsongsupptakt för Isaksson och hans lag som drabbats av flera skador under nedräkningen mot seriestarten. Nu saknades till exempel  långtidsskadade Filip Lipovac (som inte kommer att spela mer i vår)  och William Andersson och det är klart att de märktes.