Vandalorum firar 5 år

0

I dag har det gått exakt fem år sedan Vandalorum i Värnamo slog upp portarna.

Sedan dess har 293 000 personer besökt Vandalorum och tagit del av utställningar, visningar, konstnärssamtal, seminarier, workshops, konserter, måltider med mera.

Under de fem åren har hela 63 konst- och designutställningar visats, med bland andra Ann Böttcher, Janet Cardiff, Erik Dietman, Ann Hamilton, Bruno Mathsson, Bea Szenfeld, Mats Theselius och Ruben Östlund. Antalet medlemmar i Vandalorums Vänner är idag 1 505 stycken, vilket är nytt rekord.

I januari 2016 inledde Vandalorum byggnationen av etapp 2 som bland annat möjliggör en ny Formlada för ledande nordisk möbelkonst med fokus på formgivning och process tillsammans med en ny Formstudio för workshops, föreläsningar och seminarier.

Det blir under dagen bland annat en bildexposé över Vandalorums fem år av museichef Elna Svenle.

Invigning av Vandalorum 2011
Invigning av Vandalorum 2011

LÄMNA ETT SVAR