Minister talar i Värnamo på första maj

0


160414Kristina_PerssonFramtidsminister Kristina Persson och SSU:s förbundsordförande Philip Botström är två av första maj-talarna i Jönköpings län. Kristina besöker Värnamo medan Philip besöker Vaggeryd och Jönköping.

– För mig symboliserar arbetarrörelsens högtidsdag framtidstro, inte minst nu när vi kan glädja oss med en växande svensk ekonomin och minskad arbetslöshet, säger Kristina Persson som talar i Värnamo.

Under parollen Tillsammans för Sverige samlas Socialdemokraterna i Jönköpings län för att fira första maj. Bland de som första maj-talar i år märks bland annat ministern för strategi- och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete Kristina Persson, som ska hålla sitt tal i Värnamo, och SSU:s förbundsordförande Philip Botström, som talar i Jönköping och Vaggeryd.

– Jag ser fram emot att besöka Värnamo på första maj. För mig symboliserar arbetarrörelsens högtidsdag framtidstro, inte minst nu när vi kan glädja oss med växande svensk ekonomi och minskad arbetslöshet. Det utgör grunden för ett stark välfärd där alla ska ha samma förutsättningar och ingen lämnas utanför. Den svenska modellen handlar om att investera i en hållbar utveckling socialt, miljömässigt och ekonomiskt, säger Kristina Persson, minister för strategi- och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete, som håller sitt tal drygt 15.30 i Folkets park.

Dagen startas med samling på Flanaden klockan 14:30 för avmarch klockan 15:00.

160414PhilipBotstrom2Även SSU:s förbundsordförande, Philip Botström, kommer till Jönköpings län på första maj och talar i Jönköping och Vaggeryd.

– Jag kommer tala om hur viktigt det är att vi bygger Sverige tillsammans, genom att vi investerar i varandra och ökar jämlikheten. Den svenska modellen är under attack, därför känns det viktigt att ta fighten mot högerns lönesänkarpolitik på första maj, säger Philip Botström.

Han talar drygt 10.30 i Vaggeryd och 15.00 i Jönköping. Övriga första maj-talare och detaljer om respektive firande finns i ett separat dokument.

 

LÄMNA ETT SVAR