Thereses blogg: Förkylnings- och influensatider

0

”Ni kvinnor snackar om att föda barn, men ni skulle bara veta hur det är när en man är riktigt förkyld!” Visst känner ni igen det?! En reklamsnutt som gick för en herrans massa år sedan, men säger man detta så minns flertalet detta. Eller? Kanske inte den yngre generationen, de stirrar så oförstående på en, och undrar vilken tidsålder eller planet man kommer ifrån.

Nu är jag inte så förskräckligt förkyld. Peppar, peppar så har jag klarat mig lindrigt just nu. Lite förvånande tycker jag, är den som brukar få en ordentlig släng när någon annan i familjen är ”däckad”. Som det ter sig så är jag nästan alltid siste man i familjen som blir sjuk!

therese-fornstal-arkiv-160212

Första dagen hosta, andra dagen tjock i halsen och tredje dagen så där syrligt surt i halsen. Så i dag, fjärde dagen… slänger jag mig iväg till en fortsättningskurs i Bugg! Hur ska det gå? Man har ju käkat Strepsil, druckit en mängder te (så man springer ju på toa stup i kvarten) och haft det riktigt skönt i sängen med extra filt och en god bok.

Så lite fördelar har man ju när man känner sig lite krasslig, men inte så att man blir så ompysslad som förr. Inte när man har tonårsbarn hemma numera, det är ingen liten knatte som kommer med en lite teckning, eller kryper upp i sängen en liten stund för att bara få gosa. Saknar nog detta lite grann, men tycker ändå att det är skönt och få bara rå om sig själv och se till att bli av med ”baskiluskerna”.

För som sagt, jag säger inte nej till och få ligga skönt i sängen, läsa en bra bok och dricka te, men nu är det buggen som gäller, som jag nu är på väg till, hoppas jag överlever!

LÄMNA ETT SVAR