VGIK klarade sjätteplatsen

0

Värnamo GIK besegrade Mjölby med 5–3 och klarade därmed sjätteplatsen i grundserien av division 2 som avslutades i kväll. Det betyder sex poäng för VGIK i den fortsättningsserie som tar sin början den 6 januari. Det är åtta lag med i denna serie och de tre främsta lagen får i slutet av februari kvalspela till division 1.

– Helt klart är vårt mål att bli ett av de tre lagen men vi måste kriga i varje match för att lyckas och spela jämnare än vad vi gjort i höst, säger VGIK-tränaren Maths Carlgren.

Poängläget i denna serie är från start: Jonstorp 7, VGIK 6, Motala 5, HA 74 4, Alvesta 3, Nässjö 2, Nittorp 1 och Osby 0 poäng.

Varnamo-GIK-Motala-AIF-HK-061215-jc-9-Emanuelsson

I kväll var det slutspelsklara Mjölby som stod för motståndet och VGIK fick det mycket tufft. Skotten slutade 24–50 och ändå kunde VGIK vinna med 5–3 (1–0, 2–3, 2–0). I andra perioden var skotten hela 9–25 och då visade Alexander Emanuelsson i hemmakassen vilken stor målvakt han är.

VGIK hade annars 3–0 som på 200 sekunder förvandlades till 3–3.

– Det var alldeles för naivt spel då, noterar Maths Carlgren.

Mjölby visade då att man inte bara är ett bra hemmalag utan att man också kan spela stor ishockey på bortais. Här kom VGIK undan med blotta förskräckelsen.

I förstaperioden gjorde Victor Wallin hemmamålet och i andra kom 2–0 genom Ted Nilsson och 3–0 på straff genom Victor Koppelo.

Johan Hjalmarsson svarade för sitt tredje mål för säsongen tidigt i tredje perioden till 4–3. 5–3 kom med drygt två minuter kvar genom Martin Pärna.

Klart godkänt till alla VGIK men en stor julblomma till målvakten som stundtals agerade levande vägg.