Sjukhuset svarar efter sexårings död

1

Föräldrarna till en sexåring flicka som avled har gjort en enskild anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) gentemot akutmottagningarna i Värnamo och Jönköping. Vi berättade om detta i går.

– Vi beklagar den tragiska utgången av sjukdomsförloppet och att flickans föräldrar upplevde ett dåligt bemötande från vården. Det är oerhört viktigt att invånarna känner sig trygga med det bemötande och den vård som ges hos oss. I denna händelse har vi brustit i bemötandet, säger Terje Blomstrand, verksamhetschef på akutmottagningen på Värnamo sjukhus.

– Vi känner väl till ärendet och har helt enligt våra rutiner utrett händelsen, säger chefläkare Axel Ros. Jag förstår att händelsen väcker känslor och att familjen är i djup sorg och förtvivlan. Vi ser dock inte att det begåtts några fel i själva handläggningen och bedömningen av flickans tillstånd, utan att det finns flera komplicerande faktorer i själva sjukdomsförloppet som ledde till att flickan avled.

Föräldrarna har nu gjort en enskild anmälan till IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Region Jönköpings län inväntar IVO:s utredning och beslut i ärendet.

Inga fler kommentarer kring fallet ges av Region Jönköpings län i detta skede.

1 KOMMENTAR

  1. Jag tycker det är bedrövligt och ledsamt att läsa gång på gång om sjukhuset i Värnamo. Vad är det som händer med personalen att de inte tar tag i saker och ting? Tycker det är så tråkigt att läsa detta särskilt när det handlar om barn som inte ens fått uppleva ett liv på riktigt. Lider med familjen och tycker att reglerna borde ändras när det gäller besök med barn på sjukhuset. Barn är något vi lämnar efter oss och det är där vi ska arbeta som mest för att få det gjort som vi inte hinner med.

LÄMNA ETT SVAR