4–0 på sju minuter när VIK vann

0

Värnamo IK chockstartade mot Sävsjö B i innebandytrean. Redan efter sju minuter stod det 4–0 i en match som i övrigt blev jämn och som slutade 7–4 (4–0, 1–2, 2–2).

VIK är nu plötsligt serietvåa, åtminstone i ett dygn. Tenhult som har en match mindre tar tillbaka kvalplatsen vid förväntad seger mot KF Ljungby i morgon.
I dag hade nog VIK-spelarna många tankar på nästa match om en vecka. Ljungby IB borta, alltså det bästa Ljungbylaget som också tampas om en av de två kvalplatserna till division 2.
– Ja, det var nog lite så. Det är ju jättekul att vi är serietvåa. Vi har dock inte siktat så högt ställtm men ska självfallet spela för att vinna allt även om vi skulle bli jättenöjda med en poäng i Ljungby, säger VIK-tränaren Niclas Rundblad.

Dagens match då?
– Jo, en dag på jobbet med tanke på matchen som helhet. Annars var det bländande från vår sida i 8–9 minuter. Sedan tappade vi fokus, föll ned och bjöd in Sävsjö i matchen, konstaterar han.

Resten av matchen var inte bara målmässigt jämn utan också spelmässigt. Det kändes ändå som att Värnamo behärskade tillställningen. Lät inte gästerna komma till särskilt många bra avslut.
– Och målen bjöd vi på, lite onödiga sådana.

Joel Toftgård var suveränt bra i hemmalaget där även Linus Amnebrink och Dat Do märktes lite extra.

vik-herr-savsjo-statistik-151204

LÄMNA ETT SVAR