Anmäler sjukhus efter sexårings död

3

En sexårig flicka avled på sjukhus för cirka en månad sen och nu anmäler pappan akuten vid Värnamo sjukhus till IVO, Inspektionen för vård och omsorg.

Flickan hade fått penicillin på barnakuten. Hon blev nästa dag sämre. Hon hade huvudvärk, dubbelseende och plus svårt att gå. Familjen tog med sig till akuten där hon dock skickades hem

Morgonen efter flyttades från vårdcentralen i Värnamo till intensiven på Ryhov i Jönköping. Hon flickan avled några dagar senare.

Pappan kräver nu att IVO granskar det inträffade.

3 KOMMENTARER

 1. Man blir snart inte förvårdnad när det gäller Värnamo Sjukhus vad är det som brister hela tiden där.
  är det kommunikation eller är det svenska språket misstolkningar som gör att det händer trauma på Värnamo sjukhus
  sånt får inte hända tänker på Flickan 6 år herre gud vad är det för en tomte till läkare som inte lägger in flickan är det en AT-läkare som gör så här eller om en läkare är osäker om en diagnos ska han ta till hjälp av överläkaren som i sin tur har största ansvaret.
  Hur många gånger ska man behöva läsa hemska saker i tidningen om att man missar på Värnamo sjukhus skickar hem folk med brusten blindtarm – jättebra man kan ju undra om läkaren har utbildning eller vad gjorde han i sin utbildning men att tjäna stora summor? Vill dom men göra ett bra jobb? Jag är tveksam bättre samla bonusar än ställa rätt diagnoser blir till ett bra rykte för Värnamo sjukhus.
  Nu när jag ändå skriver kan jag berätta om mig själv också. Jag sökte vård på Värnamo sjukhus för halsont kunde knappt svälja – läkaren icke svensk – språket ja ju bedrövligt – tog ett halsprov visade att jag hade infektion i halsen men sedan sa han: du har halsböld detta var en söndag.
  Jag sa, vad gör vi nu då? Jag fattade inte han gick. Sedan kom en sköterska och sa: du ska åka till Jönköping, du måste göra en operation. Jag fick 2 Alvedon, i väg till Jönköping. När jag kom fram fick jag komma in på en gång en kvinnlig svensk läkare kollade mig i halsen. Sedan sa hon: du har ingen halsböld du har halsfluss men det var ju bråttom sa läkaren då gav hon mig blicken som ironi. Gick kanske lite fort med bedömningen där hon penslade mig i halsen, fick medicin och värktabletter – inga Alvedon. Det fick över på 3 dagar – åkte 16 mil i onödan för att läkaren inte kunde ställa rätt diagnos Värnamo sjukhus undviker jag, åker till Ryhov där man får säker vård…

 2. Som vanligt förekommer det alldeles för lite information för att det ska dras några som helst slutsatser av artikeln. Dock, Värnamo sjukhus har ingen barnakut, och att den stackars sexåringen kom till sjukhuset istället för barnakuten på Ryhov som brukligt är tragiskt.

  Vad gäller fallet med din halsinfektion så träffade du naturligtvis en distriktsläkare på jourcentralen som bemannas av läkare från hela Värnamo sjukvårdsområde. På Ryhov träffade du åtminstone en ST-läkare på sannolikt Öron näsa hals som är specialist på området. Vad gäller hälsan tycker jag att det gott och väl kan vara värt att få den extra bedömningen, har nämligen själv gjort samma resa (dock på en lördag)…

 3. Då tycker jag att man skickar på en gång till Ryhov om man är osäker inte skicka hem en 6-åring på de viset när flickan var så sjuk. Bedrövligt…..rent sagt…………………….

LÄMNA ETT SVAR