Debatterar Västra skolan

0

Socialdemokraterna debatterar Västra skolan i Värnamo
Västra skolan – ännu en dålig ekonomi

God ekonomisk hushållning är krav på kommunerna. Värnamos styrande majoritetspartier kan inte anses leva upp till detta, anser vi. Äldre invånare minns kanske Högåkra äldreboende som kommunen sålde för att sedan genast hyra tillbaka för mer pengar än man fick in på försäljningen.

Västra skolan i Värnamo
Västra skolan i Värnamo

Historien upprepar sig igen med Västra skolan! Trots protester såldes byggnaden för 5,1 miljoner. Hittills har den hyrts tillbaka för 5,9 miljoner. Och nu diskuterades att hyra igen på ytterligare tio år! Mot detta protesterade Socialdemokraterna. Vi stödjer inte ens ett femårskontrakt!

Med facit i hand, hade det varit bättre att inte sälja skolan. Vårt förslag var då att behålla skolan, rusta upp inne och utemiljön och öppna en central grundskola till exempel för årskurs 1–9. Detta avslogs med motiveringen ”det går inte att ha undervisning i den gamla byggnaden”.

Sedan dess har privata friskolan Prolympia fått betalt av kommunen för sin grundskola tills den gick i konkurs till slut. Kommunen fick ta över och nu planeras att flytta vuxenutbildning från kommunens egenägda Östboskolan till privatägda Västra skolan.

Detta är varken ansvarsfullt eller god ekonomisk hushållning! Låt komvux få fortsätta i Östboskolan!

För Socialdemokratiska gruppen genom Ulla Gradeen och Pär AJ Persson

LÄMNA ETT SVAR