Bluesfest i Bredaryd

0
Nästa helg lär det bli livat på Bredaryds Värdshus. Hotellet kommer nämligen att invaderas av bluesmusiker på lördag kväll. Eller närmare bestämt, två lokala bluesband kommer att göra allt för att publiken ska få en minnesvärd musikafton.

De två banden är Tom & The Backstabbers och Armadillo Blues. Banden är unika i ett avseende, medlemmarna i de båda banden har alla rötterna i Bredaryd. Förstnämnda bandet har spelat ihop i fem år och medlemmarna i Armadillo Blues har spelat tillsammans sedan 2005. Båda banden har drabbats av senare tiders urbanisering, det vill säga att numera är det en del av musikerna som flyttat till Värnamo. Trots att banden kommer från samma ort så är det första gången som de framträder på samma scen på en kväll.

– Vi har bildat en blueskartell för den här kvällen.

– Tanken är att om detta faller väl ut så kommer vi att fortsätta att göra spelningar tillsammans.

– Det blir nästan som en halv bluesfestival, konstaterar Conny Sjöberg.

Båda banden spelar lättsmält blues, men det är ändå ganska stor skillnad på musiken.

För bluesnördar kan det nämnas att Tom & The Backstabbers  spelar Chicago blues.

Armadillo Blues spelar å sin sida något som de själva benämner som Texas Blues. Hur skillnaden är rent praktiskt är kanske enklast att avgöra på plats.

– Men man behöver inte vara bluesfantast för att uppskatta musiken.

– De flesta brukar börja digga efter en liten stund, konstaterar Sjöberg.

De båda banden hoppas nu på att det kommer massor av folk till Värdshuset nästa lördag.

– Ja, det vore kul om vi kunde fylla lokalerna, inte bara med Bredarydsbor utan även med folk utifrån, avrundar killarna i de båda banden.

LÄMNA ETT SVAR