Pingstkyrkan i Hok brinner

0

Pingstkyrkan i Hok har totalförstörts efter en brand i dag. Ett 40-tal personer befann sig i lokalerna när branden upptäcktes.

Branden hade ett mycket snabbt förlopp och kyrkan blev fort rökfylld. Alla i kyrkan kom dock ut och inga skadade är rapporterade från Polisen.

– Vi satt i källaren efter gudstjänsten när några barn kom ned och berättade att det var rök kring altaret, berättar Magnus Andersson som var en av gudstjänstbeökarna.

Det fanns inget brandlarm i huset.

Alla gick upp och man utrymde snabbat lokalerna. Magnus berättar att det bara röde sig om minuter innan det hade varit totalt rökfyllt och då hade det varit svårt att komma ut.

Det hade varit ljus tända på altaret men dessa hade vaktmästaren släckt. Under denna plats finns ett pannrum med en pelletsbrännare och en teori är att något hänt vid pannan.

Larmet kom vid lunchtid. Ett 40-tal personer befann sig då i lokalen. Dessa utrymdes snabbt. Räddningstjänsten slog på stort med en gång och bilar från Vaggeryd, Jönköping och Sävsjö kommun deltog i bekämpandet av branden. Som mest befanns sig ett 50-tal brandmän samt personal från Polisen på platsen.

Kyrkan var vid 14-tiden helt förkolnad invändigt. Polisen uppger att det inte finns några idéer om hur branden startat utan hänvisar till den kommande brandutredningen .

 

 

LÄMNA ETT SVAR