Direkt, IFK–Mjällby, slut: 4–0

0

Värnamo.nu är förstås på plats när IFK spelar sista hemmamatchen i superettan mot Mjällby AIF.

Vi rapporterar under matchens gång och senaste händelse är placerad överst.

93.00 Matchen är slut.

91.50 MÅL: 4–0. Ellis Culum rundade målvakten och gjorde sitt första mål i superettan.

90.00 Tilläggstid: minst 3 minuter.

88.30 Spelarbyte IFK: Ellis Culum in/Dzenis Kozica ut.

88.00 Hörna Mjällby.

80.55 Hörna Mjällby, som blev ny hörna.

78.50 MÅL: 3–0. Sebastian Göransson hade varit på plan i en minut då han satte trean.

77.40 Spelarbyte-1+2, IFK: Sebastian Göransson och Issam Jebali in/Pär Cederqvist och Oskar Johansson ut.

74.20 Spelarnbyte-3 Mjällby: Mattias Håkansson ut/Joel Wedenell in.

73.50 Hörna IFK, första i matchen.

73.00 Nu hade IFK änglavakt. Mjällby pressade intensivt, skott kom, liggande Åkesson räddade med en hand, returen fri för MAIF:are som sköt i stolpen och eftervågen rann ut.

70.50 Kozica igenom, bollen för långt fram och målvakten hann före.

67.20 Hörna Mjällby, Winst nickade undan.

64.45 Spelarbyte, Mjällby: Rasmus Persson in/Theophilus Ola ut.

64.10 Skott Cederqvist, men målvakten räddade.

59.00 Varningar: IFK: Martin Claesson Victor Nilsson och Ibrahim Bangura, MAIF, alla tre gula kort.

57.00 Ny hörna, nick över.

56.10 Hörna Mjällby som Winst nickade ut i banan.

51.30 Kvällens publiksiffra: 985.

49.30 Varning Mjällby: William Leandersson gult kort.

48.40 Kozica läge från höger, men avslut på nye målvakten Jesper Johansson och Cederqvist fick inte grepp om returen.

46.50 Mjällbys första avslut mot mål, en lös nick som Åkesson enkelt nöp.

45.00 Spelarbyte Mjällby: Mattias Asper ut/Jesper Johansson in.

Kl 17.03 Andra halvlek har startat.

Under pausen blev IFK:s damlag som vann div 2 och kvalserie till div 1 hyllade. Det var de verkligen värda efter en fantastisk säsong.

PAUSSTATISTIK: Avslut på mål: 3–0, Avslut totalt: 5–2, Hörnor: 0–4, Frisparkar: 6–8, Offside: 4–2.

45.04 Domaren blåser av första halvlek.

42.40 Nära igen. Oskar J bra inlägg som Englund mötte, men bollen utanför.

38.50 Frispark Mjällby från skapligt läge, men hårt skott högt över/utanför.

35.10 Hörna Mjällby (den fjärde) som nickades över.

33.30 MÅL: 2–0. Jättebra IFK-spel med ryck på mitten, Victor N ruchade framåt, pass in mot mål där PC missade, men Dzenis Kozica kom och dundrade in tvåan.

30.30 Hörna Mjällby, sedan Victor N nickat ut. Åkesson upp, hade bollen men tappade den och MAIF fick chansen, men sköt över.

29.00 Skott Cederqvist, som Asper lätt plockade.

26.55 Hörna Mjällby, resultatlös.

23.30 IFK har tagit över rejält, rullar boll på bästa manér och Mjällby kommer ingen vart.

20.30 Nytt snyggt försök, men dessvärre ingen framme på Victor Nilssons pass framför MAIF-målet.

17.55 Jättebra IFK-anfall med många inblandade, fina pass och sista till Cederqvist som på volley sköt utanför.

13.30 MÅL: 1–0. Bra anfall av IFK, Freddy Winst sköt, det blev retur och där fanns Tobias Englund och stänkte upp bollen i Mattias Aspers nättak. Det var Englunds tredje mål i år.

09.45 Bra läge för IFK, men djupledspassning åt Cederqvist blev för hård.

06.00 Mjällby har inlett klart hetast. IFK har knappt varit över på gästernas planhalva.

04.30 Mjällby har haft två avslut, men långt från målställningen.

01.40 Hörna Mjällby, sedan Blomqvist nickat åt fel håll. Hörnan redde IFK upp med vissa problem.

Kl 16.01 Matchen har startat.

Kl 15.45 Värt att notera inför dagens match är att det finns två spelare i IFK som spelat varenda minut i årets seriespel. Precis som i fjol är den ene målvakten Björn Åkesson. Snacka om att vara pålitlig och hålla sig frisk…

Den andre är mittbacken Alexander Blomqvist. Han har växt under året och varit en av lagets nyttigaste aktörer i höst. Förra året hade Freddy Winst spelat alla minuter fram till sista halvlek mot Sirius. Då blev ha utbytt..!

Precis som i fjol säkrade IFK sitt superettan-kontrakt i 28:e omgången. Återstår att se om de vit-blå kan avsluta roligare – och bättre – än förra året. Då blev det ju 2–6 i Varberg och 0–6 här hemma mot Sirius.

För IFK gäller ”bara” äran, men det finns faktiskt en del att spela för:

1) Att ta poäng mot Mjällby (det blev förlust, 0–1, på Strandvallen.

2) Slutplaceringen. IFK är inför dagens match på elfte plats med sina 35 poäng. Två poäng före är Ahtletic United och Degerfors, Syrianska är fyra före och Ljungskile är fem före. Åttonde plats är därmed ingen omöjlighet.

3) Poängskörden. Under åren i superettan har IFK som mest spelat ihop 39 poäng. I år kan det bli 41 om Mjällby besegras i dag plus att det blir vinst i Täby mot Frej i sista ronden.

För gästande Mjällby gäller matchen mer. MAIF kom ju från allsvenskan och riskerar nu att åka rakt igenom superettan. Blekingelaget får nog inrikta sig  på att försöka klara en kvalplats och på så sätt spela sig kvar i landets näst högsta serie. Mjällby avslutar i 30:e omgången hemma mot BP.