Snart dags för Oktoberfest i Värnamo

0
Nu är det hög tid för Värnhamoborna att damma av sina leiderhausen och byta fjädrar i tyrolerhattarna. Nästa lördag brakar höstens största fest i Värnamo loss – Oktoberfest i Folkets Park.

Spindeln i nätet och initiativtagare till Oktoberfesten, Lucas Söderberg utlovar en stor fest med mycket musik och framförallt mycket tysk mat.

Matleverantören är Gästgivaregården och de kommer att ordna med en enorm buffé

– Det kommer att serveras mängder av mat som tyskarna själva äter när det är Oktoberfest.
– Slaktarbricka med massor av korvar,  surkål. grillade kycklingar och wienerschnitzlar är något av innehållet på buffébordet, berättar Söderberg.

För att sedan rätt stämning ska sprida sig i det enorma öltältet som ska sättas upp, så krävs det några saker till.

Nämligen öl och umpa-bumpamusik.

Arrangörerna har garderat sig mot det opålitliga svenska höstvädret och det mesta av festligheterna kommer att äga rum i ett 40 meter långt tält som kommer att sättas upp.

– Men framförallt så kommer tältet att vara uppvärmt, så det spelar ingen roll vad det är för väder ute, fortsätter Lucas Söderberg. Arbetet med att bygga i parken ska påbörjas i mitten på kommande vecka. När allt så kommer ett stort område inne i parken att vara avsatt för Oktoberfesten.

– Vi kommer att kunna ta emot 1 500 gäster utan problem, säger festgeneralen.

Musikaliskt kommer kvällen att börja med  Bayern Möllers, som kommer att bjuda på tongångar i bästa tyrolerstil.När sedan maten ätits och stämningen stigit ytterligare så det dags för Covertones och tributbandet till Gasoline,, som blev mycket uppmärksammade i samband med Parknostalgin för två år sedan.

Festgeneralen själv Lucas Söderberg kommer självklart att finnas på plats och alldeles säkert spela lite av sina gamla favoritlåtar från DJ-båset.

LÄMNA ETT SVAR