Inte bra av VGIK

0

Det var ingen underhållande match i Aplarinken när hemmalaget Värnamo GIK träningsvann med 2–1 (1–1, 0–0, 1–0) över Osby.

– Riktigt dåligt, pojklagshockey, säger VGIK-tränaren Maths Carlgren utan att för den skulle säga att pojklag spelar dålig ishockey,

Men ser man på ett A-lags prestation ska det vara så mycket bättre i inte minst passningsspelet.
Osby tog ledningen men Emanuel Tedenby kvitterade efter ett snyggt anfall. Osby var annars det minst dålig anlaget i inledningen. I tredje perioden spelade dock VGIK upp sig och ledningsmålet låg länge i luften. Till slut kom det också me 7–8 minuter kvar att spela. Målskytt var Oskar Johansson.

I denna period visade Fredrik Eriksson och Marcus Bengtsson vägen – de tog tag i spelet och får godkänt för den perioden.

I övrigt inte jättemycket att glädjas över förutom målvakten Jakob Karlsson.

– Det finns mycket att hämta i laget. I kväll var knappt ingen taggad trots att alla vet att vi måste vara bra mot Osby, som vi alltid har svårt att spela mot, säger Maths Carlgren.

VGIK har utan tvekan mycket att jobba på men det är många träning och även fler träningsmatcher innan hockeytvåan drar igång. Närmst blir det match i Göteborg på söndag mot Bäcken. Det är ett topptippat lag i den andra tvåan så det blir en bra värdemätare.

vgik-osby-fredrik-eriksson-150121-jim5

Fredrik Eriksson tog tag i spelet i tredje perioden. Arkivbild med Fredrik vid en seriematch mot just Osby. Foto: Jim Carlsson.