Derbyseger för IFK dam U

0

Bor/Horda/Rydaholm räckte inte ryckigt till i derbyt mot IFK Värnamo dam U. Det blev 1–5 (1–2) men hemmatjejerna kämpade länge och väl. I första halvlek fick hemmatjejerna jaga mycket. IFK kontrollerade spelet men hade svårt att nå klara målchaner. Båda målen som IFK gjorde kom efter hörnor.

I slutet av halvleken reducerade Sara Ölgren.

– Vi började andra halvlek mycket bra men IFK kontrade in både 3–1 och 4–1, noterar Christer Svensson som tränar kombinationslaget.

– En stark kämpainsats av alla, påpekar Christer.

Lite extra plus till målskytten samt Matilda Nilsgren och Pernilla Axelsson.

IFK-ledaren Lasse Svensson säger att det var en riktig lagseger men han plussar ändå en kvartett lite extra: målvakten Maja Vestlund, Fia Winst, Cajsa Johansson och Ella Byström.

Han tycker att det var en mycket bra insats mot ett fysiskt starkt hemmalag.

Målen gjordes Olivia Folkesson 2, Cajsa Johansson, Fanny Holmberg och Iliriana Vllasalija.

Tack vare segern fortsätter IFK att ligga i toppen av serien och målet är att vinna för att nästa år kanske så spela i division 2.