Emelies skattkista för flyktingar

1

Familjen Jansson från Värnamo är en av många som lider när de ser flyktingbilderna från södra Europa och vi har även fått frågor från läsare i Vaggeryd som undrar när kommunerna ska börja agera.

Pernilla Jansson berättar om hur hon läste nyheter för för sin nioåriga dotter Emelie:
– Först funderade jag på om jag skulle låta bli att läsa de hemska sakerna men valde att läsa lite av varje. När vi kom in på lastbilen med cirka 70 döda flyktingar, sjunkna båtar som varit fullastade med flyktingar och en svensk båt som räddat båtflyktingar blev Emelie väldigt bekymrad.

Emelie resonerade att om hon skulle hitta en skatt – det är väl så man blir rik som barn – så skulle hon ge bort minst hälften för att hjälpa alla dessa människor som behöver hennes hjälp. Hon kunde inte förstå att länder stänger sina gränser och att många människor inte vill hjälpa dessa människor som verkligen behöver hjälp.

Emelie har koll på solidaritet, medmänsklighet och människors lika värde även om hon inte använder de orden och för henne är det en självklarhet.

– Emelie kommer inte hitta någon skatt men ni kan hjälpa henne att fylla skattkistan. Så hjälp Emelie att hjälpa andra genom ett bidrag till denna insamling, en insamling som hon valt själv.

Man hittar Emelies insamling hos Röda Korset på denna länk: http://egeninsamling.redcross.se/hjaelp-syrien/8-4851

skattkista-flyktingar-emelie-insamling-150906

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR