Värnamoförening om Nobelpristagare

0

Sackeusgruppen i Värnamo-Fair trade presenterar en insändare.

Snart mottar Kailash Satyarthi och Malala Yousfzai Nobels fredspris. Kailash har under många år arbetat för att frige barnslavar från matt- och textilfabriker, glasindustrier och tegelbruk i Indien. Pojkarna går nu i skolan och lär sig att få vara barn.

Malala arbetar för att flickor i Pakistan ska kunna gå i skolan. Deras kamp för
barnens rätt att få vara barn och få utbildning har varit farlig och gett dem svårigheter, men de har vågat.

Hur modiga är vi? Vågar vi fråga hur barnens leksaker är tillverkade eller hur den nyaste mobiltelefonen är gjord? Vi kommer inte att bli utan julklappar om vi väljer gåvor som är tillverkade av vuxna med vettiga arbetsförhållanden.

Vi önskar alla ett modigt sinnelag och en god jul

För Sackeusgruppen i Värnamo-Fair trade
Annika Hellman, Berit Höglund, Gudrun Svensson, Gunilla Fjellander Andersson, Hjördis Stensson, Ingegerd Berglund, Iréne Johansson, Jorunn Hellman, Margareta Lindahl, Michael Helmersson, Theresa Eriksson, Ulla Gustafsson

LÄMNA ETT SVAR