S frågar om Moderatutspel

0

Socialdemokraten Carina Ödebrink tycker till.
På radion idag kan vi ta del av flera ledande moderater i länet som förespråkar att Moderaterna mer aktivt ska samarbeta med Sverigedemokraterna på olika politiska plan, inte minst på det regionala planet. Detta i tydlig kontrast till Moderaternas riksdagsledamöter från länet som tydligt försvarade Decemberöverenskommelsen i förra veckan.

Så sent som igår meddelade också Moderaternas partisekreterare Tobias Tobé att Moderaterna varken direkt eller indirekt kommer att göra sig beroende av Sverigedemokraterna.

Om Martin Hytting tidigare gruppledare i Landstinget för Moderaterna och dess distriktsordförande Ing-Marie Paulsson får sin vilja igenom innebär det att nuvarande ledning i regionen med Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna kommer att inleda ett aktivt samarbete med Sverigedemokraterna om Moderaterna får viljan igenom. Detta skulle innebära ett tydligt avsteg från Moderaternas tre samarbetspartners tidigare deklarerat, nämligen att ett sådant samarbete inte är aktuellt.

Vår fråga till Rune Backlund, C, Jimmy Henriksson, FP och Mia Frisk, KD skulle ni i sådana fall kvarstå vad era partier tidigare lovat väljarna eller om ni nu gör helt om och följer Moderaterna. Väljarna bör få veta.

Carina Ödebrink, Vaggeryd Ordförande Socialdemokraterna i Jönköpings län

LÄMNA ETT SVAR