Formstarkt VGIK vann igen

0
Pierre Nilsson Grans

Pierré Nilsson-Grans var med i det mesta i dag och på slutet dessvärre om en tråkig händelse. En klubba upp mot ögat:
– Vi kyler det just nu, sa VGIK-tränaren Anders Karlsson strax efter matchens slut.

Händelsen renderade hemmalaget en utvisning 2+2 minuter från 56.41, vilket gjorde att VGIK ganska säkert kunde hålla undan.

Pierre var delaktig i tre av VGIK-målen och tillsammans med Henning Grans och Joakim Rosen var denna ”Främlingslegionskedja” oerhört bra.

– De blir bara bättre och bättre och verkar kunna bli hur bra som helst. 2–0 som de gjorde var som ett rysk landslagsmål på 70-talet berömmer tränaren.

Detta mål föll i fösta perioden och då var VGIK-spelarna riktigt heta.
– Jag tycket att 2–0 var klart i underkant, inflikar tränaren.

I andra perioden jobbade sig hemmalaget in i matchen men låg fortfarande under med två mål.

I tredje var VGIK åter bättre och man hade också Henrik Karlsson längst bak som var oerhört stabil.

Utöver de nämnda extra plus till Johan Hjalmarsson och Philip Jern men tränaren ger klart godkänt till alla.

Samtidigt tycker han att det inte var kul att möta ett lag som Kungälv som använde klubborna alldeles fel. Det var slashing och höga klubbor. Kungälv fick en utvisning 5+20 minuter men under de fem minuterna gjorde bara VGIK ett mål och släppte till och med in ett.

– Vi spelade bättre fem mot fem, konstaterar Anders.

VGIK är riktigt formstarkt med sex vinster på de sju senaste.