Horda är nära division 5

0

Segertåget tuffar vidare. Horda AIK vann även andra matchen i kvalet till division 5. Hemma på Munkavallen besegrades i dag Angelstads IF med 4–3 (1–1).

Det var något av toppmöte i kvalgruppen eftersom både Horda och Angelstad vann i första omgången. Alltså upplagt för raffel och dramatik. Det blev inte världens bästa fotbollsmatch, men onödigt spännande in i det sista.

Många nerver spelade spratt och jättechanser sumpades gång efter annan. Att HAIK vann var dock hur rättvist som helst. Det var de gul-svarta som hade bäst vilja och ork och som hade de klart bästa lägena att göra mål.

Horda tog ledningen på straff. Adnan Muratovic knuffades omkull och straffen satte Alexander Herrera  mitt i målet sedan Angelstads målvakt chansat åt höger.

En riktig bjudning

Ett lag är sårbart efter att ha gjort mål, och 1–1 kom en minut senare. Dock genom en präktig bjudning. HAIK:s målvakt Milan Denic hade full kontroll då han plötsligt trillade och vips var AIF:s Goran Rustic framme och rullade in kvitteringen.

1–1 stod sig halvleken ut, men i andra tryckte Horda in en växel ytterligare. Muratovic, skicklig bollhållare och passningsspelare, frestade med skott. Det blev retur och den dundrade Johannes Widerberg in i AIF-målet.

Nytt mål kom strax därefter, men ur HAIK-ögon dessvärre bortdömt för offside. Hemmaspelarna deppade inte för det utan fortsatte trycka på . Muratovic missade två chanser i samma moment, men i 58:e minuten kom välförtjänt 3–1. I andravåg efter hörna skickade omskolade mittbacken Bartek Krasowski bollen i mål.

Och, när Muratovic – äntligen – hittade rätt med 4–1 såg matchen ut att vara avgjord. Han tackade för sig och linkade ut på grund av skada.

HAIK såg ut hålla sin tremålsledning, men på slutet studsade bollen gästernas väg. Det blev både 4–2 och 4–3 innan den efterlängtade slutsignalen hördes.

– Fantastatiskt, jublade tränaren Emir Arslanovic, och förklarade:

– Vi saknade i dag fem ordinarie spelare och fem nya kom in och visade stor moral.

Just moral med härlig vilja och entusiasm präglar årets HAIK-upplaga.

– Att vi vinner handlar mycket om att vi kämpar för varandra, anser Emir.

Johannes Wideberg är lagkapten och har varit med länge. När han gjorde 2–1 sa superbe speakern och ”Mr HAIK”  Torsten Lindberg att det här nog var Johannes sista match.

• Kan det stämma, frågade vid Wideberg?

– Ja, nästa lördag jobbar jag. Vi har ett barn och ett nytt är på väg så det är dags att prioritera annat. förklarar Johannes.

Klara i morgon?

Den andra matchen i kvalgruppen mellan Moheda och Reftele spelas i morgon. Vinner Moheda blir det en direkt avgörande sista match nästa lördag på Munkavallen mellan HAIK och Moheda.

Men, vinner Reftele mot Moheda bör Horda var klara för femman. Reftele kan då maximalt nå sex poäng, vilket Horda stannar på vid förlust mot Moheda.

Såvida den gamla regeln om inbördes möten gäller. Horda slog ju Reftele med 3–0.

Matchfakta

Kval till div 5, omgång 2

Horda–Angelstad

4–3 (1–1)

Mål: 1–0 (13) Alexander Herrera, straff, 1–1 (14) Goran Rustic, 2–1 (52) Johannes Wideberg, retur, 3–1 (58) Bartek Krasowski, retur, 4–1 (71) Adnan Muratovic, 4–2 (81) Nshan Mirzoyan, 4–3 (89) Linus Johansson.

Avslut på mål: 9–7 (2–3).

Aslut totalt: 11–13 (2–6).

Hörnor: 5–7 (1–1).

Varningar: Martin Henrysson, A (14), Beljmin Sadiki, A (35), Alexis Espinoza, H (43), Martin Andersson, A (61), Petrit Sahiti, H (70), Abdifatah Diriye, H (88).

Domare: Simon Butros, Huskvarna.

Publik: cirka 70.