Ett mål räckte för Kärda

0

Kärda IF gästade i dag GoIF Ling i Södra Ljunga i en match där KIF gällde som favorit. Ling har inte rosat marknaden, men det blev ingen klar seger för KIF.

– Vi gjorde ingen bra match, men viktigast var att vi vann, säger KIF:s lagledare Kjell Eriksson.

Matchen slutade 0–1 och målet gjorde Dennis Andersson på nick efter cirka 30 minuters spel.

– I första halvlek skapade vi mycket, men kom till straffområdet och sköt utanför eller över.

Fler mål blev det inte och KIF fick ingen större ordning på sina avslut i andra halvlek.

– Då kom Ling igen bättre och hade ett antal halvchanser.

• Vann ni rättvist ändå?

– Det tycker jag, totalt sett var vi det bättre laget, säger Kjell Eriksson.

Ling har bara tagit en poäng och den kom redan i premiären mot Ryssby. Sedan har laget åkt på flera braknederlag och gick till avspark i dag med 4–27 i målskillnad.

Kärda passerade tre nya poäng två lag, Strömsnäsbruk och Hjortsberga, och är nu uppe på femte plats i en tabell som haltar något.

Bäst i dagens KIF var Martin Carlsson, Arijan Iveljic och Robin Söderberg.