Straffavgörande när VGIK vann

0

Värnamo GIK var nära att bli helt utan poäng borta mot Nässjö HC men kvitterade i spel sex mot fem efter 59.00 till 3–3. Sedan avgjorde VGIK i straffläggnignen genom Johan Hjalmarsson.

Segerskytten Johan Hjalmarsson var naturligtvis nöjd med segern:
– Nässjö var och det var jämnt, säger Johan.

Själv spelade han igen för fullt. Han vilade en del på grund av att han kände sig hängig efter att ha varit sjuk. Men han fick glädjen att lägga en straff som skulle visa sig bli avgörande.
– Det var in inövad variant och pucken gick i alla fall mål, säger Johan blygsamt.

VGIK-backen med rötterna i Skillingaryds IS säger att han nu är helt återställd efter den tidigare allvarliga skadan. Fast han har en bit kvar till toppformen. Det verkar för övrigt hela VGIK ha som kämpar hårt för att försöka nå fjärdeplatsen som ger en plats i Alltvåan.

– En av tjusningarna med den här serien är att alla verkar kunna slå alla och vi har fortfarande chansen. Det är ganska många matcher kvar, säger Johan.

– Jag är överlycklig över två poäng då iv hade noll med en minut kvar av tredje perioden, säger VGIK-tränaren Maths Carlgren.

Däremot var han inte jättenöjd med spelet. Han tycker att man drar på sig för många utvisningar, spelar lite naivt i vissa situationer.

Han säger att laget ändå hade chanser till att kunna avgöra matchen.

I dagens jämna match extra plus i VGIK till målvakten Alexander Emanuelsson, Fredrik Eriksson, Victor koppelo och backen Victor Riesbeck som spelade fram till två av målen. I straffläggningen gjorde också Victor mål men en hemmaspelare kvitterade och därmed blev det extrastraffar.

Nässjö – Värnamo 3-4 (1–1, 2–1, 0–1, 0–0, 0–1)

Skott på mål 34–39 (14–13, 11–9, 8–13, 1–3, 0–1)

13:31 1-0 Emil Lundqvist
19:59 1-1 Philip Persson (Kalle Berggren/John Pamic)
27:16 1-2 Martin Pärna (Victor Wallin/Victor Riesbeck)
30:15 2-2 Anton Malmberg
39:10 3-2 Axel Hageltorn (Herman Roth/Ted Fransson)
59:00 3-3 Victor Persson (Victor Riesbeck/Victor Wallin) spel sex mot fem