Dussinet fullt för IFK dam

0

IFK Värnamo har nu spelat tolv matcher i damtvåan och 8–0 (5–0) mot Habo betydde tolfte raka segern. Därmed är seriesegern nära trots att fyra omgångar återstår.
– Första 20 minuterna var helt lysande och bra även i övrigt, säger IFK-tränaren Patrik Schellhas berömmande.

Även om man ligger lågt med tankar på kommande kvalspel finns det säkert i bakhuvudet hos alla. Utan tvekan är målet att gå upp i ettan.

67–5 på tolv matcher är imponerade. Fanny Holmberg, Linda Persson och Fanny Götesson har varit de klart målfarligaste så här långt men i dag var det andra som presenterade sig lite mer.

Duktiga passningsspelaren och backen Olivia Folkesson har gjort ett mål tidigare. I dag bytte hon med Sara Holmberg och fick spela offensiv mittfältare. Det resulterade i tre mål.

– Det är skönt att ha olika valmöjligheter och ha en bred trupp, säger Patrik Schellhas.

Målspottarna Linda Persson och Fanny Götesson gick inte lottlösa från planen utan svarade för två mål vardera.
Inbytta Cajsa Johansson gjorde också mål.

Förutom Cajsa blev det även fina inhopp i andra halvlek av Amanda Heiel och Ella Byström.

8–0 och alla var duktiga i laget. Kanske lite extra beröm till Elin Fransson.